top of page

mer. 01 déc.

|

Brussel

Naam Testevent - Naam Makers

Tijdens Le Maillot – One Size Fits All komt een groep performers met verschillende artistieke praktijken samen om te werken rond het voetbalshirt, en de oneindige culturele en fysieke betekenissen die eraan verbonden zijn.

Registration is closed
See other events

Time & Location

01 déc. 2021, 19:00

Brussel, Onze-Lieve-Vrouw van Vaakstraat 81, 1000 Brussel, België

About the event

26.11 – 28.11.2021

Tijdens Le Maillot – One Size Fits All komt een groep performers met verschillende artistieke praktijken – zoals dans, fotografie, mode, video en atletiek, en allemaal met voetbal als gemeenschappelijke passie – samen om te werken rond het voetbalshirt, en de oneindige culturele en fysieke betekenissen die eraan verbonden zijn.

Vertrekkend van het trekken aan een shirt – waarmee je in een voetbalmatch contact houdt met je tegenstander, en wat typisch gezien wordt als agressief spel – proberen ze deze handeling tot het uiterste te drijven, het agressieve, competitieve karakter ervan te ontkrachten, om tot iets nieuws te komen.

Op die manier krijgen voetbalshirts een nieuwe betekenis. De geschiedenis en de culturele implicaties van elk stuk stof overstijgen de initiële associaties rond dit kledingstuk. Het zijn landen, het zijn clubs, het zijn steden, dorpen, sponsors, oliemaatschappijen, herinneringen en mode; de spelers, hun modellen en leveranciers van haute couture. Maar wie is in staat om deze haute couture te leveren?

Deze productie is ontstaan uit een ontmoeting tussen Ahilan Ratnamohan, Sergio Belo Fanck, Alimu Mahammad, Lia Conceiçao en Issouf Ilboudo. Ze kwamen samen om voetbalstromingen te verkennen, maar wat het meest opviel was een gedeelde interesse in mode of design vanuit totaal verschillende perspectieven. Ahilan nodigde ook voetballers Mahy Nambiar en Oumar Diallo uit.

Globe Aroma is een artistieke werk- en ontmoetingsplek waar ruimte, tijd en een netwerk geboden wordt aan mensen met een achtergrond als nieuwkomer. Globe Aroma heeft de voorbije jaren – o.a. in coproductie met Kaaitheater – meerdere co-creatieve performance-projecten opgezet en nodigde daarvoor telkens een andere kunstenaar uit. In 2020 was dat theatermaker/performer/choreograaf Ahilan Ratnamohan. In september 2020 startten Ahilan en een groep performers met het repetitieproces, maar zijn daar snel mee moeten ophouden vanwege corona. Dit najaar hernemen ze de repetities. Eigen aan deze co-creatieprojecten is de dunne lijn tussen proces en (eind)product. Globe Aroma zorgt ervoor dat iedereen mee kan bewegen op het ritme van de groep en het project.

Share this event

bottom of page