top of page
Over

Memento Park

In 1917 publiceerde Michelin een geïllustreerde gids over de slagvelden van de Marne. Kort daarna bezichtigden de eerste toeristen het oorlogsgeweld.

Honderd jaar later sparen we kosten noch moeite om de honderdste verjaardag van de ‘Groote Oorlog’ te vieren. Nochtans heeft 'de oorlog die een eind zou maken aan alle oorlogen' zijn belofte niet waargemaakt. Verre van. Sindsdien gaat het van de ene wapenstilstand naar de volgende wereldbrand. Wat valt er dan zo nodig te herdenken en waarom?

Aan de hand van citaten van politici, marketeers en acteurs legt Memento Park de mechanismen achter het eeuwfeest bloot. Wat is de relatie tussen herdenking, politiek, toerisme en big business?

 

Data

Première

6th februari 2015, KVS, Brussel

 

Geweest

KVS

Galerij
Credits

regie Thomas Bellinck spel Marjan De Schutter, Joris Hessels, Robin Keyaert, Karlijn Sileghem, Jeroen Van der Ven, Mark Verstraete scenografie Stef Stessel kostuum An Breugelmans, Heidi Ehrhart dramaturgie Sébastien Hendrickx licht Dimitri Stuyven geluid Donald Berlanger productieleiding Jean Schols techniek Jimmy De Boelpaep decorbouw Jan Beeck, Patrick Nys, Danny Vandeput rekwisieten Willy Van Barel boventiteling Inge Floré vertaling Anne Vanderschueren, Gregory Ball productie KVS & Steigeisen copresentatie KVS & Théâtre National

bottom of page